fbpx

Kost, tillskott och de magiska 90 dagarna

Hur viktigt är det att äta rätt? Vad behöver vi? Vad behöver vi inte? Kosten är en viktig del av människans liv. Mat är vårt bränsle, utan bränsle kommer vi inte framåt. Och det finns olika typer av kost. Bra som dålig, och allt däremellan. Det är viktigt att vi får i oss rätt typ av kost, men vad är rätt?

I begynnelsen då vi människor var jägare och samlare, tog vi tillvara på och åt av den mat som vi hittade och som fanns tillgänglig för stunden. Det fanns inga affärer och mat var någonting som inte var självklart. Ut och jaga eller leta hette det. Växter och vilt fångade djur. Det var vår diet. Det fanns inga åkrar, ingen massproduktion och maskinkraft. Vi levde av det vår planet gav oss och av det vi hittade i närheten av boplatsen. Jordens mat.

 

Vår kropp är fortfarande anpassad efter det livet. Evolutionen är en långsam förändring, och våra kroppar har ännu inte vant sig. Vi har t.ex. inget enzym i våra människokroppar som kan bryta ner gluten när vi äter bröd eller pasta. Faktum är att endast gnagare har de enzymen då gluten under en längre tid hört till deras dagliga diet. Men ändå äter vi föda som våra kroppar egentligen inte tål. Vissa klarar av det bättre än andra, men många är känsliga, till och med allergiska. Så är det med många typer av mat idag. Mat som nuförtiden är självklar, men som vi inte borde äta. Vår kropp är inte gjord för det.

Men är det lätt att äta rätt? Rätt näringsämnen, vitaminer och mineraler. Nej det är faktiskt svårare än man tror att få i sig rätt typ av mat. Man kan tro att man äter rätt medan man i själva verket har brister för att man inte fått i sig tillräckligt av någonting, eller så äter man alldeles för ensidigt. Det går att få i sig av allting man behöver endast genom föda, men det är som sagt väldigt lätt att man missar någonting. Kanske utan att man någonsin får reda på detta. Att hålla på att räkna på innehållet i varje måltid man äter kan lätt kännas övermäktigt och krångligt. Man bara kunna njuta av sin middag utan att behöva tänka alltför mycket.

Det är här som tillskott kommer in i bilden. Ett kosttillskott kan hjälpa oss att få i oss de näringsämnen som vi behöver, lätt och smidigt. Ett kosttillskott ersätter inte en god kosthållning men kosttillskottet ger en hjälpande hand om vi på ett smidigt sätt vill få i oss allting som vi faktiskt behöver. Vi bygger igen glappen i kosten så att vi med säkerhet kan veta att vi inte går runt med brister och säkerställer att vi mår så bra och optimalt som vi bara kan. Vi gör vad vi kan för att få leva ett långt och friskt liv.

 

Definitionen av kosttillskott, enligt Livsmedelsverket, är: ”Kosttillskott är livsmedel som är koncentrerade källor av näringsämnen eller andra ämnen med näringsmässig eller fysiologisk verkan. Syftet med kosttillskott är att komplettera normal kost.”

Ett kosttillskott fungerar som så att det ger oss näringsämnen och vitaminer i form av en liten daglig dunderkur, som tillför precis rätt mängd en människa behöver i sitt dagliga behov. Vilket kosttillskott du bör äta beror på flera aspekter som du kan läsa mer om här – Långsiktighet ger resultat. Det finns ett kosttillskott för alla och varje tillfälle oavsett vad man vill uppnå.

 

Det man dock ska tänka på är att kroppen behöver runt 90 dagar på sig för att vi ska kunna märka skillnad. Kroppen tillgodogör sig kosttillskottet direkt så fort vi konsumerar det, men för att vi ska kunna känna det fullt ut behövs det cirka tre månader innan vi verkligen kan se, känna och/eller uppleva resultat. Ju mer konsekvent du är och ju längre tid som passerat sedan du börjat med ditt kosttillskott ju med cementerat kommer ditt resultat att vara. Det är först efter en tid som vi kan njuta av kroppens uppgradering fullt ut. Alltså bör vi ge kroppen minst tre månader för att förbättras och få resultat, men resultatet blir bättre ju längre vi fortsätter.

Med andra ord, kosttillskott är superlätt, bekvämt och ger trygghet.

Det är lätt att avfärda kosttillskott som dyrt och onödigt, men skulle man försöka uppnå samma resultat med endast kosten så är det ofta än mer kostsamt och tidskrävande att köpa all den mat som behövs för att komma upp i samma säkerställda kosthållning som man blir garanterad tack vare kosttillskott.

Vill du få fastare hy med mer lyster, friskare hår och starkare naglar testa kosttillskottet SeaFormula+ och märk själv skillnaden!