fbpx

Köpvillkor

SeaFormula+ är en produkt från HS Life AB.

ALLMÄNT

Dessa villkor gäller för avtal om leverans av produkter och tjänster, även kallat varor eller varan, till slutkunder i Sverige.

PARTER

Parten är: HS Life AB, Råsta Strandväg 13 C, 16979 Solna. Organisationsnummer: 559421-0717, Momsnummer: SE559421071701.

Parten kallas nedan för «HS Life», «vi» eller «oss».

Konsumenten är: Den person som anges som köpare i beställningen oavsett försäljningsställe, och kallas nedan för «du», «dig», «din», «ditt» eller «kunden». Personen måste vara 18 år för att bli kund och beställa HS Lifes produkter.

PRENUMERATION

Genom att bli kund hos HS Life skapar du ett löpande abonnemang, men abonnemanget är helt utan bindningstid, det är ingen låst avtalsperiod.

Om du inte informerar oss 14 dagar innan nästa leverans skickas, om att du vill avsluta abonnemanget, så kommer du att motta en ytterligare leverans.

Det löpande abonnemanget betalas med faktura eller autogiro under avtalsperioden.

PRISER

Våra priser anges i svenska kronor och inkluderar moms. Priser på produkter kan variera beroende på försäljningsställen, distribution och speciella kampanjer. Priserna gäller tills de ändras. Information om prisändringar skickas ut i god tid innan ändringar träder i kraft; senast 1 månad innan. Introduktionserbjudanden får inte utnyttjas obefogat genom upprepade och frekventa nyteckningar på abonnemang/uppsägningar, eftersom erbjudandet främst riktar sig mot nya kunder. Max ett introduktionserbjudande per kund.

Frakt- och hanteringsavgifter kommer i tillägg på varje försändelse enligt gällande riktlinjer, om inget annat avtalats.

KUNDTJÄNST

Vår kundtjänst kan kontaktas via [email protected]. Du kan också logga in på «dina kundsidor» på www.seaformula.se för översikt.

BETALNING

Betalning sker via faktura. Faktura skickas tillsammans med leveransen som skickas ut till köparen. På fakturan framgår även betalningsvillkoren.

LEVERANS

Vi levererar bara paket i Sverige. Din beställning kommer hem till din brevlåda 2-7 dagar efter att vi har fått din beställning. Därefter får du en ny leverans efter 6 veckor och sedan framöver var 12:e vecka, tills du avslutar abonnemanget. Vid speciella erbjudanden, större eller flera beställningar kan det förekomma att varan måste hämtas på postkontoret på grund av storlek och vikt. Vid adressändring är du skyldig att uppdatera oss om din nya adress.

PERSONUPPGIFTER

Vi behandlar alla personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Vi lagrar och använder dessa uppgifter för att vi ska kunna hantera och värna om kundförbindelser och informera om produkter, tjänster och andra befattningar från HS Life. Kunden samtycker att HS Life kan använda någon form av kommunikation som innefattar brev, telefon, e-post och SMS för att informera om eller marknadsföra vårt produktutbud. Om du vill ta tillbaka ditt samtycke, ta kontakt med kundtjänst. Läs mer om behandling av personuppgifter här.

ÅNGERRÄTT

Som kund skyddas du av distansavtalslagen, lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59)Där har du som kund rätt till ångerrätt på ditt köp. Konsumenter har som grundregel rätt till 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler. Ångerrätten gäller från dagen du har mottagit den första leveransen (även kallat provpaketet eller startpaketet), och innebär att du har rätt att ångra köpet av en oöppnad produkt och returnera varan till oss. För att ångerrätten ska kunna verkställas, måste produkten levereras till oss i samma skick och kvantitet som när du fick den. Vid eventuell retur är du ansvarig för returkostnader.

Mer information om hur du använder dig av ångerrätten, finns i bifogad blankett (PDF) från Konsumentverket.

RETURRÄTT FÖR VAROR I ABONNEMANG

Det är bara returrätt på din första leverans från oss (även kallat provpaketet eller startpaketet). Nästa leverans med varor är identiska med den första leveransen, således finns det ingen returrätt på de kommande leveranserna du mottar efter den första leveransen. Du behöver meddela oss senast 14 dagar innan nästa leverans skickas , om du vill avsluta prenumerationen, för att vi ska kunna stoppa leveransen. 

När ordinarie leveranser skickas tillbaka till oss, krediteras inte fakturan. Om du önskar att vi skickar ut leveransen på nytt debiteras du en avgift på 99:-. Detta är för att täcka våra kostnader i förbindelse med hantering av returer och frakt vid transporten.

REKLAMATION

Fullständiga krav för reklamationsrätt ges enligt gällande lagar för produktfel och ersättning.

Reklamationsrätten är begränsad till varans utgångsdatum som anges på förpackningen förutsatt att man kontaktar oss och berättar om felet så snart som möjligt. Att reklamera inom två månader från att du upptäckt felet räknas alltid som inom skälig tid. Köparen är skyldig att reklamera inom rimlig tid efter upptäckten av felet. Vid reklamation, fel eller defekter täcks eventuella fraktkostnader. Om du vill använda dig av reklamationsrätten eller har frågor om reklamation, hänvisar vi dig till att kontakta vår kundtjänst.

TILLÄMPLIGA LAGAR OCH REGLER

Avtalen är reglerade av svensk lag. Tvister mellan parterna ska i första hand försöka lösas genom överenskommelse. Om parterna inte är eniga eller fullföljer ärendet, så kan tvisten avgöras genom ARN (Allmänna Reklamationsnämnden) i utsträckning att nämnden är behörig i specifikt ärende. Vid andra ärenden går detta vidare till allmän domstol i Sverige.

RESERVATION OCH ANSVARSBEGRÄNSNINGAR

HS Life förbehåller sig rätten att överföra sina rättigheter och skyldigheter enligt detta avtal till andra parter.
HS Life gör reservationer för driftstopp, felaktiga priser eller leveransproblem som beror på villkor utanför företagets kontroll.
HS Life tar också förbehåll för tryckfel, prisfel, mervärde- och övriga avgiftsändringar.
Alla erbjudanden gäller så länge lagret räcker.
HS Life tar inte ansvar för felaktig användning av produkten. Följ rekommenderad dosering.

ÄNDRING AV VILLKOR

Villkoren kan vara föremål för ändringar vid specifika behov och/eller offentliga förändringar som påverkar villkoren. Vid ändring av villkor kommer du meddelas om detta. Meddelande om nya villkor kommer 1 månad innan ändringarna träder i kraft. Om du, baserat på de ändrade villkoren, vill säga upp avtalet är du fri att göra detta. Om avtalet mellan parterna inte sägs upp, betyder det att du accepterar de uppdaterade villkoren. Nya villkor kommer att tillkännages på vår hemsida eller i kombination med försändelse av varan/varorna.