fbpx

7 skäl till varför alla borde ta kosttillskott

I en perfekt värld skulle du få mycket sömn, hålla dig hydrerad och äta alla dina frukter och grönsaker. Så varför skulle min kropp behöva kosttillskott? Jag har alla vitaminer och näringsämnen jag behöver, eller hur? Fel.

1) Fyll näringsglappet

90% av människor får inte den rekommenderade mängden viktiga näringsämnen enbart från mat. De flesta av oss misslyckas med att uppfylla kostrekommendationer på grund av bantning, dålig aptit, preferenser för vissa livsmedel eller förändrade näringsbehov när vi blir äldre.

Tillskott är avsett att överbrygga denna näringsklyfta, så att vi upprätthåller den rätta balansen av näringsämnen från mat och kosttillskott. Detta kommer att öka näringstätheten i din kost och se till att du får i dig rätt mängd näringsämnen som är anpassade till dina kostbehov.

2) Näringsabsorptionen avtar med åldern

När du åldras blir minskat upptag av näring ett problem eftersom din kropp inte har samma förmåga att bryta ner och absorbera näringsämnen som den brukade.

Du kanske också tar mediciner som du inte tog när du var yngre. De flesta moderna mediciner utarmar faktiskt viktiga näringsämnen. Kosttillskott kan hjälpa till att återställa denna obalans.

3) Undvik skadliga kemikalier

Bekämpningsmedel och herbicider som används för att odla vår mat, kemikalier som finns i vår vattenförsörjning och externa miljöfrågor som föroreningar kan drastiskt öka vårt behov av extra vitaminer och mineraler. Dessa kemikalier skapar fria radikaler som angriper vårt matsmältnings- och immunförsvar. Tillskott av antioxidanter ger dig ett skydd mot dessa fria radikaler.

4) Träning ökar näringsbehovet

Tränar du eller planerar att börja träna? Att idrotta kräver mycket energi och näringsämnen för att hålla sig i form. När du tränar förbrukar din kropp energin och de näringsämnen som har lagrats i din kropp.

Det är viktigt att fylla på dessa viktiga näringsämnen, ge bränsle till dina energinivåer och främja återhämtning efter träningspasset. Det är därför idrottares dieter innehåller MASSOR av kolhydrater, protein och andra kosttillskott.

5) Dåliga matvanor

Oregelbundna matvanor, att äta bearbetad skräpmat och stress bidrar till dålig matsmältning. Detta gör det svårt för våra kroppar att utvinna alla de näringsämnen den behöver från maten.

Även om kosttillskott inte kan ersätta en dålig kost, kan det hjälpa till att förebygga de skador som dåliga matvanor orsakar.

6) Förhindra dyra hälsoproblem

Sjukvården uppmuntrar människor att söka förebyggande av sjukdomar istället för sjukdomsbehandling. Att ta dagliga kosttillskott, äta varierat, träna regelbundet och göra frekventa besök till läkare är viktigt för att förhindra att kostsamma hälsoproblem uppstår i framtiden.

7) Jordutarmning

Moderna jordbrukstekniker använder gödningsmedel som utarmar jorden och berövar växterna viktiga näringsämnen. Fertil jord är avgörande för att växten ska kunna absorbera näring ordentligt. Utan detta kan växten inte bilda viktiga vitaminer och mineraler.

För ytterligare läsning se vår artikel Kost, tillskott och de magiska 90 dagarna.